Nuori Kulttuuri
Helsingin Nuorisoasiainkeskus Vantaan nuorisopalvelut Espoon nuorisopalvelut Kauniaisten nuorisotoimi Opetus- ja kulttuuriministeriö
nuorten valtakunnallinen teatteritapahtuma

Perjantai 24.5. klo 20.00
Kansallisteatterin Suuri näyttämö

Auringon lapset-ainajokueksyyAuringon lapset-ainajokueksyyLasitikapuut

Maailmanpyörä / Narrin näyttämö, Helsinki
Ohjaus: Kristiina Haapasalo

—————————–

Lasitikapuut on osin Narrin näyttämön Maailmanpyörä-ryhmän ideoima ja improama, osin kirjoitettu näytelmä nuorten sopeutumattomien tyttöjen kesäleirin tapahtumista, sekä hallitsemattoman tapahtuman vaikutuksesta kasvamiseen. Näytelmän kirjoittamisesta ja dramatisoinnista on ohjaaja Kristiina Haapasalon lisäksi vastannut Anu Saarikoski, joka on itsekin vanha Narrin näyttämön teatteriharrastaja. Näytelmä kertoo nuoruudesta, valvonnasta, salaisuuksista ja kasvamisesta, itsensä etsimisestä ja vapaudesta.

Maailmanpyörä on teatteriryhmä, jonka vanhin ryhmäläinen on mukana jo kuudetta vuotta. Monet ryhmän jäsenistä ovat yhteisinä vuosina käyneet opiskelemassa välivuoden eri puolilla maailmaa ja palanneet sitten kotiin ja teatteriin. Maailmanpyörä on hämmästyttävä joukko 14-19-vuotiaita nuoria. Kaikki ovat omanlaisiaan persoonia, joilla on huikea yhteishenki ja monivuotisessa teatterin tekemisessä kasvanut sitoutuneisuus yhteiseen tekemiseen. Inspiroivassa ryhmässä vallitsee sananvapaus, suvaitsevaisuus, mielikuvituksellisuus, kannustavuus, herkkyys, teatterintaju, sekä myös kriittisyys. Erityistä ja oleellista on erilaisuuden ja yhteisyyden synnyttämä vuorovaikutus.  Maailmanpyörässä työskentely tapahtuu yhdessä.

 

Untitled Document
© Helsingin nuorisoasiainkeskus