Nuori Kulttuuri
Helsingin Nuorisoasiainkeskus Vantaan nuorisopalvelut Espoon nuorisopalvelut Kauniaisten nuorisotoimi Opetus- ja kulttuuriministeriö
nuorten valtakunnallinen teatteritapahtuma

Lauantai 25.5. klo 16.00
Kansallisteatterin Willensauna

Helene

Espoon esittävän taiteen koulu, Syventävät opinnot 1, Espoo
Ohjaus: Leena Gardiner

—————————–

Helene on työryhmän kirjoittama fiktiivinen näytelmä suomalaisen taidemaalari Helene Schjerfbeckin elämästä. Näytelmässä Helene saavuttaa mainetta taiteilijana, mutta samalla hänen mielenterveytensä heikkenee. Tosi ja kuvitteellinen maailma sekoittuvat. Helenen ympärillä olevat ihmiset, oikeat sekä kuvitteelliset, johdattavat ystäväänsä. Näytelmä kertoo ihmisen hyvyydestä, luovuudesta sekä mielikuvituksen voimasta.

Tämä Espoon Kannusalissa viikoittain harjoitteleva ryhmä on opintojen käsikirjoitusvuotena kirjoittanut oman näytelmätekstinsä Helene. Kirjoitustyön lähtökohtana on ollut Helene Schjerfbeckin elämä sekä taide. Ryhmä päätti yhdessä lähteä Loiste-festareille kokeilemaan onneaan, ja lopputuloksena he saivatkin suunnattoman ilon saattelemana ottaa vastaan paikan Teatris-tapahtumassa!

Untitled Document
© Helsingin nuorisoasiainkeskus