Nuori Kulttuuri
Helsingin Nuorisoasiainkeskus Vantaan nuorisopalvelut Espoon nuorisopalvelut Kauniaisten nuorisotoimi Opetus- ja kulttuuriministeriö
nuorten valtakunnallinen teatteritapahtuma

Sunnuntai 26.5. klo 12.05
Musiikkitalon Sonore-sali

Hollywoodooppera

Teatteri Varjokuva, Helsinki
Ohjaus: Samuli Mäkisalo

———————————-

Hollywoodooppera on Varjokuvaryhmäläisen Eero Leichnerin kirjoittama satiiri ja saippuaooppera Hollywoodin kyynisestä ja vallanhimoisesta maailmasta. Voiko siellä pysyä puhtaana vai muuttaako se vääjäämättä kaltaisekseen?

Varjokuva ryhmä on Narrin näyttämön ryhmä, jossa vanhimmat osallistujat ovat olleet yhdessä jo 10 vuotta! Ryhmän nimet ja ohjaajat ovat vuosien varrella vaihtuneet, mutta Kalle, Eero ja Kata ovat jo todellisia Narrikonkareita. Muutoin nykyinen ryhmä on ollut tässä kokoonpanossa kaksi vuotta ja Eero on ehtinyt kirjoittaa ryhmälle jo kaksi näytelmää. Eero kirjoitti Hollywoodoopperan nimenomaan Teatrista ja nyt kasassa olevaa porukkaa ajatellen. Vaikeinta kirjoitustyössä oli saada näytelmä pysymään tunnin mittaisena. Tyylilajiksi valikoitui satiiri koska se on tyylilajina haastava, eikä tämä ryhmä todellakaan pelkää haasteita. Näytelmän työnimi oli vain ”tyttö”, mutta viimeisenä päivänä ennen ilmoittautumista Loistefestarille ryhmä keksi sopivan paineen alla vähän kuvaavamman ja myyvemmän nimen ”Hollywoodooppera”.

Näytelmä sisältää ajoittain sangen rumaa kieltä, joten näytelmää suositellaan sen ikäisille, joiden kanssa voi jo keskustella siitä mitä on satiiri ja miksi sitä on olemassa.

Untitled Document
© Helsingin nuorisoasiainkeskus