Nuori Kulttuuri
Helsingin Nuorisoasiainkeskus Vantaan nuorisopalvelut Espoon nuorisopalvelut Kauniaisten nuorisotoimi Opetus- ja kulttuuriministeriö
nuorten valtakunnallinen teatteritapahtuma

Lauantai 25.5. klo 21.00
Musiikkitalon Sonore-sali

Likinäkökulma (K14)

Mikkelin poikateatteri, Mikkeli
Ohjaus: Katariina Kinnunen

———————–

Kotikaupungissaan täysiä yleisöjä keräävä Mikkelin poikateatteri tunnetaan reippaasta asenteesta ja poikahuumorista. Syksyllä 2008 toimintansa aloittaneen ryhmän toiminnassa on vuosien varrella ollut mukana yli 60 nuorta miestä. Ryhmän tämänvuotinen näytelmä Likinäkökulma näyttää sammakkoperspektiivistä, millaisena nuoret miehet kokevat nykymaailman iloineen ja suruineen.

15-20-vuotiaiden poikien ryhmä haluaa esityksellään tuoda esiin uudenlaista mieskuvaa. Esityksessä päästään kurkistamaan nuorten miesten mielenmaisemaan ja nostetaan esiin teemoja laidasta laitaan. Katsojalle avautuu millaista on oikeasti olla teini-ikäinen poika. Komedian ja satiirin kautta vaikeitakin aiheita lähestyvän teoksen sivalluksilta eivät säästy vanhemmat, opettajat eivätkä päättäjät.

Mikkelin Poikateatteri on Suomen Kulttuurirahaston Myrsky-hankkeen synnyttämä ryhmä, jonka lähtökohtana on aina ja kaikessa kotikutoisuus. Niinpä myös Teatriksessa nähtävä Likinäkökulma on syntynyt poikien omasta kynästä, aina käsikirjoituksesta äänimaisemaan. Esityksen sisältö on tulenarkaa, alle 14-vuotiaille katsojille siis NO WAY!

Untitled Document
© Helsingin nuorisoasiainkeskus