Nuori Kulttuuri
Helsingin Nuorisoasiainkeskus Vantaan nuorisopalvelut Espoon nuorisopalvelut Kauniaisten nuorisotoimi Opetus- ja kulttuuriministeriö
nuorten valtakunnallinen teatteritapahtuma

Sunnuntai 26.5. klo 11.20
Kansallisteatterin Willensauna

LVR – kuinka selvitä laitoksesta

LVR – ryhmä, Turku
Ohjaus: Mikko Rauhala

——————————–

Näyttämöteoksessa nuoret kuvaavat omakohtaisia kokemuksiaan lastensuojelun parissa.

Käsikirjoitus, ohjaus, lavastus ja näyttelijäntyö ovat nuorten omaa käsialaa. Esitys valmistui Turun kaupunginteatterin Pikkolo näyttämölle syksyllä 2012 ja se keräsi täyden katsomon jokaiseen näytökseen. Teos on osa Suomen lasten ja nuorten säätiön organisoimaa valtakunnallista Myrsky-hanketta ja se oli ehdolla vuoden 2012 lasten ja nuorten teoksi.

Työryhmä koottiin teatteria harrastamattomista nuorista, joilla oli jokaisella kokemusta lastensuojelusta. Prosessin aikana pyrittiin saamaan aikaiseksi valmis esitys. Myrsky-hankkeen periaatteisiin kuuluu, että ammattitaiteilijat valmentavat nuoria kohti lopputulosta ilman omien ambitioiden esiintuomista. Vastuutaiteilijana toimi näyttelijä Jari Forsman.

Untitled Document
© Helsingin nuorisoasiainkeskus