Nuori Kulttuuri
Helsingin Nuorisoasiainkeskus Vantaan nuorisopalvelut Espoon nuorisopalvelut Kauniaisten nuorisotoimi Opetus- ja kulttuuriministeriö
nuorten valtakunnallinen teatteritapahtuma

Lauantai 25.5. klo 17.40
Musiikkitalon Sonore-sali

Miriamin tarina

Siikajoen tyttöryhmä, Siikajoki
Ohjaus: Essi Mannermaa

————————-

Siikajoen tyttöryhmän näytelmä kertoo tarinaa nuoresta tytöstä ja hänen kamppailustaan mielenterveysongelmia ja vaikeita kotiolojaan vastaan. Tärkeään aiheeseen pureutuva esitys sisältää jopa tragikoomisia piirteitä ja se on tyttöryhmäläisten omaa käsialaa aina käsikirjoittamisesta toteutukseen saakka.

Tyttöryhmä koostuu siikajokisista 13-16-vuotiaista nuorista naisista, jotka kokoontuvat viikoittain. Ryhmä on aina ollut vapaamuotoinen ja sen toiminta on ollut monipuolista, mutta vuoden vaihteessa tytöt innostuivat osallistumaan Teatriksen kaltaiseen isompaan projektiin, ohjaajien tiedotettua tytöille tällaisesta mahdollisuudesta. Vaikka ryhmä päättikin valita näytelmänsä aiheeksi näinkin koskettavan ja vaikean aiheen, hiedänenergisyytensä ja iloisuutensa pysyvät voimissaan.

Untitled Document
© Helsingin nuorisoasiainkeskus