Nuori Kulttuuri
Helsingin Nuorisoasiainkeskus Vantaan nuorisopalvelut Espoon nuorisopalvelut Kauniaisten nuorisotoimi Opetus- ja kulttuuriministeriö
nuorten valtakunnallinen teatteritapahtuma

Lauantai 25.5. klo 20.10
Kansallisteatterin Suuri näyttämö

Mitä ite?

Shillikset, Hyvinkää
Ohjaus: Antti Tulonen
Käsikirjoitus: Anni Sillankorva

——————————–

Näytelmän nimi juontaa juurensa viime syksyltä, kun käsikirjoittaja Anni Sillankorva istui yöbussissa hyvin päihtyneessä tilassa olleen miehen vieressä, joka jakoi elämänsä surut ja murheet noin tunnin kestäneen istumisen aikana. Kun mies viimein poistui, kääntyi edessä istunut hyvännäköinen nuori mies Anniin päin ja osoitti myötätuntoa ja sanoi ”hienosti kestit kuunnella noita tarinoita, mä en olisi jaksanut”. Anni totesi siihen väsyneesti ja kyllästyneesti ”Mitä iteee?” ja hyppäsi ulos bussista. Näin elämänrakkaus jäi bussiin, mutta näytelmää kirjoittaessa tämä tarina motivoi jatkamaan eteenpäin, vaikka moni ihminen ei uskonutkaan siihen. Kyseessä on Sillankorvan ensimmäinen näytelmäkirjoitus.

Tämä näytelmä ei kuitenkaan kerro bussimatkasta, vaan ihan jostain muusta. Se kertoo menettämisestä, rakastumisesta ja tärkeästä ihmisestä. Ylipäätänsä elämästä. Ota kädestä kiinni vieressä istuvaa ja katsokaa toisianne. Kysykää siltä rakkaalta ihmiseltä – ”Mitä itee?”

Shillikset on vanha kaveriporukka, jolla on kova tahto tehdä teatteria. Ryhmäläiset ovat taiteen erialojen lahjakkaita osaajia ja porukasta löytyy niin pitkänlinjan musiikintekijöitä kuin intohimoisia teatterilaisiakin.

Untitled Document
© Helsingin nuorisoasiainkeskus