Nuori Kulttuuri
Helsingin Nuorisoasiainkeskus Vantaan nuorisopalvelut Espoon nuorisopalvelut Kauniaisten nuorisotoimi Opetus- ja kulttuuriministeriö
nuorten valtakunnallinen teatteritapahtuma

Sunnuntai 26.5. klo 10.00
Kansallisteatterin Suuri näyttämö

Mun Elämä

Kuusikon koulu, TeatteriVava, Vantaa
Ohjaus: Jyrki Salminen

—————————-

Arki on täynnä tarinoita ja nämä arjen ilot, surut ja pelot näyttäytyvät yhdessä työstetyssä tarinassa. Vantaalaisen Kuusikon koulun esityksen käsikirjoitusta on ollut laatimassa koko koulun väki. Oppilaat ovat voineet kertoa oikeasti tapahtuneista asioista ja niiden pohjalta on muokattu kohtausluettelo. Tämän jälkeen kohtaukset improvisoitiin esityskuntoon. Lavalla on näyttelijöiden lisäksi bändi ja musiikki on sävelletty soittajien toimesta juuri tätä esitystä varten. Esityksessä käytetään tarinateatterin muotoa osana puheteatteriesitystä.

Kuusikon koulun TeatteriVava on yksi koulun vapaavalintaisten opintojen kursseista. Näyttelijät ja soittajat ovat kaikki 5.-6.-luokkalaisia. Osa näyttelijöistä on nyt mukana toista vuotta, mutta kenelläkään tämän vuoden ryhmästä ei ole takana pidempää teatteriharrastusta. Vuoden mittaista teatterikurssia järjestetään Kuusikon koulussa nyt kolmatta kertaa ja näytelmät on vuosittain esitetty lasten ja nuorten kulttuuritalo Vernissassa Vantaalla. Sieltä ryhmälle myös ehdotettiin osallistumista tämän vuoden Loistefestariin.

Untitled Document
© Helsingin nuorisoasiainkeskus