Nuori Kulttuuri
Helsingin Nuorisoasiainkeskus Vantaan nuorisopalvelut Espoon nuorisopalvelut Kauniaisten nuorisotoimi Opetus- ja kulttuuriministeriö
nuorten valtakunnallinen teatteritapahtuma

Lauantai 25.5. klo 12.40
Kansallisteatterin Willensauna

Päivälliset pöydän alla

Porvoon Lapsiteatteri, Porvoo

Ohjaus: Eeva Puromies, Anne Virta
Apulaisohjaus: Stella Crawford
Käsikirjoitus: Eira Stenberg
Musiikki: Jaakko Huotari, Anne Virta
Lavastus: Harri Ahvenainen
Puvustus: Anne Ratia
Maskeeraus: Sanna Saarnio

——————————

Päivälliset pöydän alla -näytelmä on alunperin kirjoitettu Ryhmäteatterille tilaustyönä vuonna 1970. Näytelmä kertoo erään pienen kylän köyhistä työläisistä ja kylän valtaapitävistä ja sen yhteiskunnallinen eriarvoisuuden teema on edelleen varsin ajankohtainen.  Rikas rouva Onnimanni hallitsee kylää tiukasti pastorin ja poliisin avustuksella. Hänellä on vain yksi huoli. Hänen poikansa Tooto ei opi puhumaan. Kylän arkirutiinit rikkoutuvat, kun paikalle saapuu outo kulkuri.

Porvoon Lapsiteatteri on perustettu viisi vuotta sitten ohjaajiensa Eevan ja Annen aloitteesta. Tarkoituksena on tarjota lapsille mahdollisuus nähdä  omanikäistensä esittämää teatteria. Tämän vuoden näyttelijöistä moni aloitti ryhmässä vasta viime syksynä. Joka kevät Lapsiteatterilaiset esittävät valmistamaansa näytelmää koululaisille ja tänä vuonna sen pääsevät näkemään myös Teatriksen yleisö. Ryhmä harjoittelee Porvoon teatterissa ja saa siltä myös tukea toimintaansa.

Untitled Document
© Helsingin nuorisoasiainkeskus