Nuori Kulttuuri
Helsingin Nuorisoasiainkeskus Vantaan nuorisopalvelut Espoon nuorisopalvelut Kauniaisten nuorisotoimi Opetus- ja kulttuuriministeriö
nuorten valtakunnallinen teatteritapahtuma

Lauantai 25.5. klo 21.25
Kansallisteatterin Willensauna

Poikkeusluvalla

Draaman Paikka, Kajaani
Ohjaus: Elsa Lankinen, Niina Piirainen

———————–

Neljäntoista nuoren työttömän aikuisen Draaman Paikka -ryhmä on kokoontunut tammikuun 2013 alusta saakka kohtaamaan toisiaan ja teatteria. Ryhmän esitys Poikkeusluvalla on syntynyt tarpeesta käsitellä tämän ajan ilmiöiden ja arvomaailman vaikutusta ihmisten elämään. Kun lyhytnäköisiä päätöksiä tehdään poikkeusluvalla, ei hyvinvointi lisäänny eikä kuilut kapene. Onko syynä hätätila vai itse aiheutettu ongelma?

Poikkeusluvalla pohtii Talvivaaran hengessä elämän kiihtyvää tahtia, kliinisyyttä, median vaikutusta, byrokratian rattaita ja meitä, jotka koittavat näissä hammasrattaissa pyrkiä kohti perustavanlaatuisia asioita, perustoimeentuloa, toisia ihmisiä ja omaa itseämme. Millaisen mittakaavan vuodatusta sinä kaipaat?

Ryhmän keskusteluista, kokeiluista, yrityksistä ja erehdyksistä rakentunut esitys on valmistettu ryhmälähtöisellä devising -menetelmällä, jossa esityksen materiaali tuotetaan itse ja jokainen ryhmänjäsen osallistuu tämän prosessin kaikkiin osa-alueisiin. Draaman Paikka on Kajaanin Harrastajateatterin ja Kainuun kuntouttavantyötoiminnan yhteistyö projekti ja osa Suomen lasten ja nuorten säätiön MYRSKY – hanketta.

Untitled Document
© Helsingin nuorisoasiainkeskus