Nuori Kulttuuri
Helsingin Nuorisoasiainkeskus Vantaan nuorisopalvelut Espoon nuorisopalvelut Kauniaisten nuorisotoimi Opetus- ja kulttuuriministeriö
nuorten valtakunnallinen teatteritapahtuma

Lauantai 25.5. klo 18.50
Kansallisteatterin Suuri näyttämö

Rikki ja Rakastettu

Taidekoulu Estradi PO4, Lappeenranta
Ohjaus: Heidi Parkkinen

——————————–

Rikki ja Rakastettu on näytelmä eräästä Lastenhuoneesta ja sen 19 kuolleesta Lapsesta. Lastenhuoneessa leikitään, juostaan, tapellaan, tykätään, lauletaan, lyödään, pilkataan ja rakastetaan. Lastenhuoneen Lapset ovat viattomia, lapsellisia ja rehellisiä kaikessa, mitä tekevät tai sanovat. Jokainen Lapsi haluaa vain leikkiä. Jokaisesta Lastenhuoneen leikistä syntyy tarina, joka katsojien pitää uskaltaa katsoa ja kuunnella.

Taidekoulu Estradin PO4 on iso ja villin vauhdikas taiteen perusopetuksen ryhmä. Rikki ja Rakastettu on mainio osoitus ryhmän rohkeudesta ja yhteistyökyvystä. Esitystä on kypsytelty ryhmäkeskeisesti improvisaatioon perustuvana prosessina ja ensimmäinen, käsikirjoitukseton versio näytelmästä esitettiin vuosi sitten. Nyt samaisesta näytelmästä on menossa jo viides versio. Ryhmän sisällä vallitsee turvallinen ja reipas tekemisen meininki, joka sallii rehelliset tunteet sekä roolissa että omana itsenään. Kuluneen vuoden isoin ja vaikein tavoite ryhmälle onkin ollut se, että jokainen pääsisi Rikki ja Rakastetun roolissaan olemaan koskettavasti aito ja teeskentelemätön.

Untitled Document
© Helsingin nuorisoasiainkeskus