Nuori Kulttuuri
Helsingin Nuorisoasiainkeskus Vantaan nuorisopalvelut Espoon nuorisopalvelut Kauniaisten nuorisotoimi Opetus- ja kulttuuriministeriö
nuorten valtakunnallinen teatteritapahtuma

Lauantai 25.5. klo 10.30
Kansallisteatterin Suuri näyttämö

Romeo ja Julia

FIBA, Joensuun seudun kansalaisopisto, Joensuu
Ohjaus: Tuire Hindikka, Eeva Sinkkonen, Mari Kortelainen

—————————-

Shakespearen varhainen tragedia on klassikkojen klassikko ja järisyttävän vaikuttava rakkaustarina. On heinäkuu, Julian kuukausi ja nykyisin vilkas festarikuukausi. Veronan heinäkuussa päivät ovat helteiset ja aurinkoiset, yöt tummat ja samettiset. Samanlaisia olivat päivät myös vuonna 1595, jolloin Shakespearen teos valmistui.

Rakkauden hehku, valo ja pimeys ovat näytelmän kuvastoa. Julia on Romeon silmissä pimeyttä vasten loistava valo. Valo, joka hohtaa vasten yön mustaa hipiää.
Tämän maailman ehkä tunnetuimman rakkauskertomuksen toiminta mahtuu neljään pakahduttavaan päivään ja yöhön, sunnuntaista torstaiaamuun. Joensuulaisten lasten esityksen tavoitteena on ollut välittää tämä rakkauskertomus elegantin kepeästi, viipyilemättä, eräänlaisen renessanssia tavoittelevan epookin tyyliin.

Fiba on Joensuun seudun kansalaisopiston teatteritaiteen perusopetuksen opintoryhmä, jonka perusjoukko on nyt koolla neljättä vuotta.  Viime vuonna ryhmä valmisteli lastenesityksen MALEDETTO, MIKÄ UNI! ja neljä ryhmän näyttelijöistä kävi esiintymässä Intian Bombayssa asti suurilla lastenteatterifestivaaleilla. Ensi vuonna suunnitteilla on musikaali.

Untitled Document
© Helsingin nuorisoasiainkeskus