Nuori Kulttuuri
Helsingin Nuorisoasiainkeskus Vantaan nuorisopalvelut Espoon nuorisopalvelut Kauniaisten nuorisotoimi Opetus- ja kulttuuriministeriö
nuorten valtakunnallinen teatteritapahtuma

Lauantai 25.5. klo 16.00
Kansallisteatterin Willensauna

Salaisuudet seinillä

Suomen Teatteriopiston Argan, Lempäälä
Ohjaus: Jenna Teinilä

—————————-

Salaisuudet seinillä on Devising-tekniikalla valmistettu nuorten itsensä suunnittelema teos. Esitys on rakennettu hyvinkin ajankohtaisen ja paljon keskustelua herättävän aiheen – koulukiusaamisen – ympärille, mutta se leikkaa tyylikkäästi monia muitakin nuoria koskevia teemoja. Miten nuori näkee vanhemmuuden? Kuinka rankkoja kertomukset voivat pahimmillaan olla? Mitä tehdä, kun ainoa keino paeta tätä hetkeä on piirrellä seiniin?

Lempääläläinen Suomen Teatteriopiston ryhmä on innokas ja innostava tyttöryhmä. He pysyttelevät ajan hermolla ja ottavat raikkaasti kantaa raskaisiinkin aiheisiin. Suomen Teatteriopiston Argan ryhmä opiskelee toista vuotta Teatteritaiteen perusopetuksessa. Ryhmä on innostava kokonaisuus tyttöjä, jotka tarttuvat rohkeasti toimeen ja kokeilevat mielellään erilaisia esittävän taiteen keinoja! Teatrikseen ryhmä löysi ohjaajansa kautta, joka kuuli tapahtumasta vahingossa. Ohjaaja halusi ilmoittaa ryhmän mukaan, koska näki heissä yhteishenkeä ja potentiaalia tulla esille tällaista kautta. Tyttöenergialla kohti teatterin tekemistä ja myöskin vaikeita aiheita. Vaikka teatteri on ihanaa, sen ei aina tarvitse olla naurattavaa, myös itkettäminen on sallittua.

Untitled Document
© Helsingin nuorisoasiainkeskus