Nuori Kulttuuri
Helsingin Nuorisoasiainkeskus Vantaan nuorisopalvelut Espoon nuorisopalvelut Kauniaisten nuorisotoimi Opetus- ja kulttuuriministeriö
nuorten valtakunnallinen teatteritapahtuma

Lauantai 25.5. klo 21.25
Kansallisteatterin Suuri näyttämö

Sankarimusikaali

Q-teatterin Nuorten teatteri, Helsinki
Ohjaus: Jonna Wikström

————————————

Sankarimusikaali on komediallinen musikaali matkasta, suvaitsevaisuudesta – ja siitä kielletystä. Sankarimusikaali käsittelee nykynuorten kasvuprosessia humoristisesti sankaridramaturgian kautta, ja nasevia viittauksia populaarikulttuurin ilmiöihin on tarkkaavaisen katsojan helppo löytää.

Nuorten teatterin kantavana ajatuksena on nuorten oman äänen esiintuominen. Esityksen lähteinä onkin käytetty paitsi monipuolisesti kirjallisuutta ja elokuvia, myös esiintyvien nuorten omia tekstejä ja improvisaatiota. Sankarimusikaalin ääni- ja liikemaailma on nuorten ja teatterialan ammattilaisten yhteistyötä. Sankarimusikaalin materiaali on valmistunut taustakirjallisuutta, populaarikulttuurin ilmiöitä ja mainontaa tutkien sekä nuorten omia kokemuksia kartoittaen. Materiaalin työstäminen on aloitettu keväällä 2012. Omien tekstiensä lisäksi nuoret ovat osallistuneet esityksen musiikin sekä ääni- ja liikemaailman luomiseen teatterialan ammattilaisten kanssa.

Q-teatterin nuorten teatteri on tarkoitettu 14 -20–vuotiaille. Nuorten teatterin vakituisena vetäjänä toimii teatteri-ilmaisun opettaja, esitystaiteilija Jonna Wikström. Q-teatterin Nuorten Teatterilaiset ovat ympäri Helsinkiä erilaisista taustoista lähtöisin. Kaikkia yhdistää innostus harrastaa teatteria, ryhmään ei ole pääsykokeita vaan kynnys osallistua on matala.

Untitled Document
© Helsingin nuorisoasiainkeskus