Nuori Kulttuuri
Helsingin Nuorisoasiainkeskus Vantaan nuorisopalvelut Espoon nuorisopalvelut Kauniaisten nuorisotoimi Opetus- ja kulttuuriministeriö
nuorten valtakunnallinen teatteritapahtuma

Sunnuntai 26.5. klo 10.30
Kansallisteatterin Willensauna

Tämä on ryöstö

Sankarit / Nuorten Toimintakeskus Happi, Helsinki
Ohjaus: Laura Toikander

———————————

Millainen varas on? Miksi joku varastaa? Miten jostain ihmisestä tulee varas? Näitä kysymyksiä pohtii kehitysvammaisten nuorten teatteriryhmä Sankarit. Ryhmä on tutkinut varastamisen syitä, seurauksia ja varkaan toimintatapoja. Onko kerran varas, aina varas? Voitko sinä antaa varkaalle anteeksi?

Sankarit ryhmä on Nuorten Toimintakeskus Hapen tarjoamaa vapaa-ajan toimintaa erilailla vammaisille nuorille. Ryhmä valitsi esitykselleen aiheen, joka heidän mielestään tässä maailmassa on väärin, ja jota he haluaisivat jotenkin muuttaa. Tämä on ryöstö – esitys on valmistettu nuorten toiveesta toteutetulla teatterikurssilla. Esitys valmistui seitsemällä intensiivisellä harjoituskerralla. Teatterikurssin tavoitteena oli saada näytelmä valmiiksi Teatriksen aluekarsintoihin Loistefestareille.

Jos ryhmäläisiltä kysytään, tämä esitys on vasta alkua heidän yhteisellä teatteritaipaleellaan, sillä innostus teatterin tekemiseen syttyi todenteolla tätä produktiota tehdessä. Nuorten vanhemmat ovat todenneet, että teatteriharrastus tukee näiden nuorten keskittymis- ja vuorovaikutustaitoja. Näiden taitojen ja harrastuksen ylläpitämiseksi ohjaaja pyrkii mahdollistamaan teatteriharrastuksen jatkamisen pitäen mielessään lauseen, jota yksi ryhmäläisistä jatkuvasti toistaa. – ”Tämä ei saa jäädä tähän.”

Untitled Document
© Helsingin nuorisoasiainkeskus