Nuori Kulttuuri
Helsingin Nuorisoasiainkeskus Vantaan nuorisopalvelut Espoon nuorisopalvelut Kauniaisten nuorisotoimi Opetus- ja kulttuuriministeriö
nuorten valtakunnallinen teatteritapahtuma

Sunnuntai 26.5. klo 12.40
Kansallisteatterin Willensauna

Toivottavasti ei piippaa – ja muita ajatuksia lentämisestä

Sipoon teatterin taipe 2 / Söderkulla, Sipoo
Ohjaus: Laura Arala-Niemelä

———————————

Yllätyksellinen ja humoristinen esitys on rakentunut nuorten omista monologi-teksteistä, jotka käsittelevät lentomatkustamisen iloja ja inhottavuuksia. Yksittäiset kohtaukset muodostavat kokonaisuuden, jossa nähdään niin pakkaamisen paniikkia, turvatarkastuksen tunnelmaa kuin ylipirteitä lentoemäntiäkin.

Ryhmä on Sipoon teatterin teatteritaiteen perusopetusta saava ryhmä Söderkullasta ja ryhmässä on eri-ikäisiä nuori, 5. luokalta 9. luokalle.  Osa heistä on  käynyt teatteritunneilla jo lukuisia vuosia ja osa on aloittanut vasta tämän vuoden alussa. Ryhmä toimii kuitenkin hienosti ja tiiviisti yhteen mahtavan rennolla ja myönteisellä asenteella. Nuoret harjoittelevat kerran viikossa koulun hälyisessä aulassa, koska parempaa tilaa ei toistaiseksi ole löytynyt. Siksi pääseminen esiintymään oikeille näyttämöille on ollut ja tulee olemaan ryhmälle tärkeä ja ikimuistoinen kokemus.

Untitled Document
© Helsingin nuorisoasiainkeskus