Nuori Kulttuuri
Helsingin Nuorisoasiainkeskus Vantaan nuorisopalvelut Espoon nuorisopalvelut Kauniaisten nuorisotoimi Opetus- ja kulttuuriministeriö
nuorten valtakunnallinen teatteritapahtuma

Sunnuntai 26.5. klo 11.30
Kansallisteatterin Suuri näyttämö

Vähän niinku benjihyppy

Kansallisteatterin ilmaisutaitoryhmä, Helsinki
Ohjaus: Eveliina Heinonen

————————–

Kesäkuun alku. Aikuiset ovat vielä töissä, lapset jo lomalla. Kesä näyttää samalta kuin edelliskesäkin, mutta kaikki on muuttunut. Hylätyllä leikkikentällä istuskelee nyt joukko nuoria, jotka ovat liian aikuisia leikkimään intiaaneja mutta liian lapsia menemään naimisiin.

”Vähän niinku benjihyppy” on esitys nuorilta nuorille. 13–16-vuotiaat ryhmäläiset ovat tuottaneet teatteri-ilmaisun ohjaaja Eveliina Heinosen ohjauksessa erilaisten harjoitteiden kautta materiaalia, jonka pohjalta dramaturgi Juho Gröndahl on kirjoittanut heille näytelmän. Kansallisteatterin vuoden 2012–13 nuorten ilmaisutaitoryhmä aloitti syksyllä 2012, mutta on jo nyt hitsautunut tiiviiksi porukaksi, vaikka ryhmän jäsenet ovat eri puolilta pääkaupunkiseutua eivätkä tunteneet toisiaan entuudestaan. Ryhmässä työskennellään iloisella meiningillä toinen toistaan tukien, mutta samalla halutaan saada aikaan kunnianhimoisia esityksiä, jotka koskettavat myös yleisöä. Teatriksessa nähtävästä ”Vähän niinku benjihyppy” –esityksestä pidettiin kolme näytäntöä Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä maaliskuussa 2013, ja Teatrikseen ryhmä päätyi Loistefestarin kautta.

Untitled Document
© Helsingin nuorisoasiainkeskus