Nuori Kulttuuri
Helsingin Nuorisoasiainkeskus Vantaan nuorisopalvelut Espoon nuorisopalvelut Kauniaisten nuorisotoimi Opetus- ja kulttuuriministeriö
nuorten valtakunnallinen teatteritapahtuma

Lauantai 25.5. klo 13.30
Kansallisteatterin Willensauna

Váimmustan lea dánsun

Sydämessäni on tanssi

Spektrolihtat, Utsjoki
Ohjaus: Merja Pieski

——————————–

Monenlaiset tanssityylit baletista hiphopiin kuljettavat tämän saamenkielisen tanssiteatteriesityksen tarinaa eteenpäin. Maailmaa kiertänyt tanssija on palannut takaisin kotiinsa Saamenmaahan ja perustanut tanssikoulun. Innokkaan oppilaan kannustamana hän alkaa muistella matkaansa tanssin parissa. Tanssien myötä yleisö pääsee näkemään tanssin iloja ja suruja sekä kuulemaan myös saamelaista musiikkia.

Spektrolihtat ovat värikäs kuuden tytön joukko Karigasniemeltä, Utsjoelta. Ryhmä onkin Teatriksen pohjoisin osallistuja, sillä heidän kotipaikkansa sijaitsee aivan Norjan rajan tuntumassa. Tytöt ovat todella innostuneita tanssimaan ja näyttelemään ja saamelaisuus on olennainen osa heidän identiteettiään. Niinpä syntyikin tanssipitoinen näytelmämme ”Váimmustan lea dánsun – Sydämessäni on tanssi”, jonka ryhmä esittää luonnollisesti saamen kielellä. Teatrikseen ryhmän tie kävi Saamelaisnuorten taidetapahtuman kautta ja näin heidän unelmansa suuremmasta estradista toteutui.

Untitled Document
© Helsingin nuorisoasiainkeskus