Nuori Kulttuuri
Helsingin Nuorisoasiainkeskus Vantaan nuorisopalvelut Espoon nuorisopalvelut Kauniaisten nuorisotoimi Opetus- ja kulttuuriministeriö
nuorten valtakunnallinen teatteritapahtuma

Lauantai 25.5. klo 15.40
Kansallisteatterin Suuri näyttämö

Valkoinen poro

Kesukka, Rovaniemi
Ohjaus Anne Niskala

———————————-

Rovaniemen kansalaisopiston nuorisoteatteriryhmän esityksen lähtökohta on ollut kansainvälisesti menestynein suomalainen elokuva Valkoinen peura, jonka siivittämänä ryhmä on halunnut teatterin keinoin tutkia lappilaisuutta, naiseutta ja hiljaisuutta. Ryhmä aloitti työskentelyn yhdessä syksyllä-12 impron ja erilaisten teatteriharjoitteiden merkeissä. Valkoinen poro -esitys on ryhmäläisille ensimmäinen mahdollisuus päästä tekemään teatteria todenteolla ja he ovat nauttineet matkastaan kohti Teatrista.

Ryhmän nimi ”Kesukka” tarkoittaa kesyporoa ja valikoitui ryhmän nimeksi sen myötä kun valmisteilla olevaan esitykseen tuli mukaan muuta lappilaista porosanastoa. Ryhmä luonnehtii itse itseään hiljaisiksi, mietteliäiksi ja ”kesyiksi”. Ohjaajan mukaan he ovat läsnäolevia, ajattelevia ja runollisia teatterin harrastajia.

Untitled Document
© Helsingin nuorisoasiainkeskus